Harmonie Caecilia op vakantie

Het is vakantietijd, dus ook voor de leden van harmonie Caecilia. Voor het muzikale reces stonden er nog wel wat activiteiten op het programma. Eén daarvan was de tweede trekking van de bekende loterij en opnieuw vielen vijf winnaars in de prijzen. Voorzitter Hans Jurgen Oortmann pakt dan de fiets of de auto om de winnaars persoonlijk het geld te overhandigen. Hij trof niet iedereen thuis, misschien ook wel vakantie. Dat neemt niet weg dat de winnaars blij verrast waren met het mooie geldbedrag dat ze kregen.

Dit zijn de winnaars :
50 Euro               Wim Harmsen
100 Euro              Jan Gerwers
150 Euro              Fam. Heupink
200 Euro              Ben Asbreuk
350 Euro              Firma F.H. Loohuis

Tussen het Dubbelconcert door naar een 100-jarige
Op de avond van de trekking is er druk gerepeteerd met de Weerselose harmonie St. Remigius. Een week later gebeurde dat ook in Weerselo en dat leidde tot een dubbelconcert op het Stift en in de r.-k. kerk in Ootmarsum. In Weerselo kon het die zondag nog in de buitenlucht en genoten velen van de klanken van de beide harmonieën onder leiding van een immer enthousiaste Nikki Kleijsen.  Terug in Ootmarsum was er een lunch en daarna begeleidde harmonie Caecilia belangrijke Siepelmensen en andere genodigden naar de 100-jarige op de Kuiperberg. Een eeuw Oriënteertafel en dat werd natuurlijk gevierd met de feestelijke klanken van het Ootmarsumse muziekkorps. Daarna terug naar het centrum voor het tweede gedeelte van het concert met St. Remigius. Helaas bleef het weer onbestendig en werd met toestemming van de Parochieraad het dubbelconcert een vervolg gegeven in de r.-k. kerk.

Afscheid
Enkele maanden hebben twee Oekraïense kinderen mee gerepeteerd en gespeeld bij harmonie Caecilia. Ze zijn onlangs verhuisd naar Deventer, maar speciaal voor deze dag speciaal teruggekomen naar Ootmarsum. Na afloop van het concert nam de harmonie afscheid van Slava, die op hoorn speelt en Vasilisa, die net als haar moeder dwarsfluit speelt.

Diploma’s
Tevens zijn er diploma’s uitgereikt. Charlotte Tijhuis en Ada Koopman ontvingen het B-diploma voor klarinet.  Het C-diploma voor Hobo was er voor  Hannah Tijhuis, die er niet bij kon zijn deze middag.

Caecilia en Remigius toonden zich erg tevreden en enthousiast over dit dubbelconcert. De kans dat dit in de toekomst nog een keer zal plaatsvinden is erg groot. Eerst vakantie en daarna richt harmonie Caecilia zich op 2023, want dan wordt het 150-jarig bestaan gevierd en dat zal met diverse evenementen gevierd worden.

Bron: In en om Ootmarsum