Vereniging

De Harmonie Caecilia Ootmarsum is een amateurorkest en bestaat uit mensen met tenminste een overeenkomstige eigenschap: plezier in het spelen, maar met een serieuze ondertoon.
Het repertoire van de Harmonie Caecilia Ootmarsum is van klassiek tot hedendaags, een verscheidenheid aan stijlen uit vele eeuwen. Regelmatig worden werken van hedendaagse componisten ten gehore gebracht.
Uiteraard is de muziek speciaal gearrangeerd voor harmonieorkesten.

Als looporkest verzorgen we veel optredens. Bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas, lampionnenoptochten, Koningsdag en serenades. Ook wordt een serenade gegeven als iemand een belangrijke onderscheiding gekregen heeft: een koninklijke onderscheiding, een pauselijke onderscheiding. Verder zijn er nog een aantal bijzondere gebeurtenissen waar iemand een serenade voor kan krijgen, zoals een opening van een bedrijf of een afscheid van iemand die belangrijk is geweest voor de harmonie.

Maar om leden die niet meer mee kunnen lopen de mogelijk te bieden toch muziek te kunnen blijven maken, gaan wij ons ook als zittend orkest meer presenteren. Wij hebben het voornemen om minimaal een viertal concerten per jaar te geven. Bijvoorbeeld pleinconcerten in de openlucht, koffieconcerten en concerten met een bewust gekozen thema, zoals ons jaarlijks showconcert in de sporthal De Schalm.

Speelt u fluit, klarinet, trombone, tuba, hoorn, trompet of slagwerk en wilt u meespelen in ons orkest, kom dan eens kijken en luisteren. De Harmonie Caecilia Ootmarsum repeteert wekelijks op de dinsdagavond in het Damast aan de Laagsestraat.
Afstand hoeft geen bezwaar te zijn.
Enkele leden komen zelfs van buiten de plaats Ootmarsum. Onze repetitieruimte is goed bereikbaar met de auto.