Tim Baars – Hoarnhof

Dhr. Tim Baars dirigent Hoarnhof

Op 21 april 1979 ben ik geboren in Loppersum Groningen, om na een half jaar met mijn ouders en broer neer te strijken in Ootmarsum, waar ik nu al 25 jaar woon.

Sinds 1990 ben ik lid van Harmonie Caecilia, waar ik al diverse koperinstrumenten heb gespeeld; hoorn, euphonium, trombone en sinds 1998 bastuba.

Na het behalen van mijn C-diploma bariton/euphonium en mijn MAVO-diploma ben ik de vooropleiding gaan volgen aan het conservatorium in Enschede, bij Dirk Annema. Na de toelating in het eertse jaar heb ik de overstap gemaakt naar Bastuba, een keuze waar ik nooit spijt van heb gehad. Momenteel studeer ik Tuba bij Joost Smeets en HaFaBra-directie bij Hennie Raemakers.

Naast mijn studie ben ik sinds 2000 werkzaam bij de Drumfanfare van het korps Nationale Reserve van de Koninklijke Landmacht als Korporaal-muzikant/2de dirigent. Daarvoor heb ik ongeveer een jaar als remplacant bij het Trompetterkorps Bereden Wapens, ook Landmacht, gespeeld. Ook ben ik werkzaam als docent bij muziekvereniging Levenslust te Fleringen en als dirigent bij Christelijke Muziekvereniging Crescendo, Overdinkel en Christelijke Muziekvereniging Hallelujah, Neede.

Sinds 1993 speel ik bij de Hoarnhofbloazers wat ik nog steeds met erg veel plezier doe, vooral de optredens in Neuenhaus en natuurlijk de Zittingsavonden van carnavalsvereniging de Othmarridders zijn elk jaar weer een muzikaal en vooral feestelijk hoogtepunt. Sinds 2001 speel ik niet meer mee maar heb ik de leiding over dit illustere gezelschap en maak ik samen met mij broer Rob de arrangementen.

Naast al deze muzikale werkzaamheden is muziek ook een grote hobby van mij, sinds 1990 speel ik bij de Dakkapel Ootmarsum, waar ik ook af en toe een arrangement voor schrijf.