Tim Baars – HoarnHofBloazers

Dhr. Tim Baars

Sinds 1990 ben ik lid van Harmonie Caecilia, waar ik al diverse instrumenten heb gespeeld; Hoorn, Euphonium, Trombone, Tuba en in 2015 heb ik de overstap gemaakt naar slagwerk.
In 1993 ben ik bij de HoarnHofBloazers gaan spelen, wat ik nog steeds met erg veel plezier doe. Vooral de Zittingsavonden van CV de Othmarridders zijn elk jaar weer een muzikaal en vooral feestelijk hoogtepunt. Sinds 2001 speel ik niet meer mee maar heb ik de leiding over deze unieke Showband en maak ik ook een deel van de arrangementen.

Na het behalen van mijn C-diploma Euphonium bij Gerard Riesmeijer (Oud dirigent van de Harmonie en de HHB) en mijn Mavodiploma ben ik de vooropleiding gaan volgen aan het conservatorium in Enschede bij Dirk Annema. Na de toelating naar de hoofdfase heb ik mijn studie vervolgd op Bastuba bij Joost Smeets en HaFaBra-directie bij Hennie Ramaekers.

In 1999 ben ik in aanraking gekomen met de militaire muziek en ben ik als muzikant “onder de wapenen” gegaan bij het toenmalige Trompetterkorps Bereden Wapens en later als Muzikant en Kapelmeester bij de Fanfare Korps Nationale Reserve.
Naast de werkzaamheden als muzikant en dirigent bij de Koninklijke Landmacht ben ik ook werkzaam geweest als dirigent bij Jongerenkoor Fleringen, Jeugdorkest Harmonie Caecilia Ootmarsum, Chr. Muziekvereniging Hallelujah Neede, Muziekvereniging Akkoord Neede/Haarlo, Chr. Muziekvereniging Crescendo Overdinkel, Muziekvereniging Cecilia Vasse, Muziekvereniging Cecilia Saasveld en heb ik regelmatig “onze” Harmonie Caecilia mogen dirigeren bij speciale gelegenheden of in afwezigheid van de Dirigent.

In 2011 heb ik de (militaire) muziekwereld vaarwel gezegd en ben ik de commercie ingerold. Momenteel ben ik werkzaam als IT Consultant bij Lucas IT in Albergen.
Daarnaast ben ik sinds 2012 muzikaal leider van Dweilorkest de Spekhesten uit Vasse.

Het welbekende bloed kruipt toch waar het niet gaan kan en sinds Augustus 2022 ben ik Paukenist/All-round slagwerker bij het “Vrijwillig FanfareKorps der Genie” in Vught. Dit unieke (militaire) orkest onderhoud de tradities van het dienstplichtige Fanfarekorps der Genie en het in 1996 verongelukte FanfareKorps Koninklijke Landmacht.

Muziek maken is, in welke vorm dan ook, geweldig om te doen: Zeker bij de HoarnHofBloazers die al 40 jaar van elk optreden een waar feest weten te maken!