Nikki Kleijsen – A-orkest

Nikki

In 2004 begon Nikki Kleijsen (Reutum 1987) met de vooropleiding van het ArtEZ Conservatorium te Enschede bij Peter-Marc Dijcks. Na dit jaar besloot ze een andere richting uit te gaan en heeft de Pabo in drie jaar tijd afgerond met als afstudeer onderzoek; muziek maken en vastleggen met het jonge kind. Aansluitend volgde ze de Post-HBO opleiding Vakspecialist Muziek.

Zelf musiceren bleek toch meer dan alleen een passie en daarom vervolgde ze haar Conservatorium studie in 2010 met als hoofdvak Klassiek Klarinet.

Tijdens haar studie volgde ze lessen en kreeg ze masterclasses van onder andere Arno Piters, Lute Hoekstra, Andre Kerver, Walther Boeykens en Michael Collins. In juni 2014 sloot ze deze studie af middels een eindexamen-concert met medewerking van Wilhelmina Glanerbrug en diverse ensembles.

 

In 2013 is ze naast haar studie Hoofdvak Klarinet begonnen met de opleiding tot HaFaBra dirigente en volgt deze opleiding bij Fried Dobbelstein aan het ArtEZ Conservatorium in Enschede.

 

Momenteel geeft ze klarinet- en AMV-les in Nederland en Duitsland, dirigeert ze orkesten en werkt daarnaast als freelance musicus. Ze remplaceerde onder andere bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en HET Symfonieorkest (Orkest van het Oosten).