Uit – en thuiswedstrijd voor St. Remigius en harmonie Caecilia

St. Remigius uit Weerselo en de Ootmarsumse harmonie Caecilia geven samen een uniek zomerconcert. Op zondag 10 juli zijn beide muziekkorpsen vanaf 11.00 uur te horen op ’t Stift. Op zondagmiddag vindt hetzelfde concert plaats in Ootmarsum op het Kerkplein en dat begint om 14.00 uur. Een uit – en thuiswedstrijd dus voor beide harmonieën.

Een muzikale reis door het Middellands zeegebied
Beide muziekkorpsen staan onder leiding van Nikki Kleijsen en op deze wijze is het idee om een dubbelconcert te geven ontstaan.  De muzikanten van beide orkesten nemen de luisteraars mee op een muzikale reis door het Middellandse zeegebied. Muziek uit de Mediterrane landen geven de belangstellenden een zomers gevoel. Men begint in Spanje en via onder meer Marokko, Egypte, Israël en Griekenland wordt het publiek meegezogen in een muzikale cruise over de Middellandse Zee. In Weerselo zal ook de slagwerkgroep van St. Remigius een duit in het zakje doen, terwijl de Ootmarsumse slagwerkgroep medewerking verleent aan het zomerconcert in de Siepelstad.

Drukke tijd Caecilia
Harmonie Caecilia kent een ‘drukke’ week. Het muziekkorps speelde dinsdagavond in de tuin bij de familie Maaswinkel. Zij hadden dit tuinconcert gewonnen door als hoogste te bieden op dit item van de harmonie tijdens het Glazen Huis Ootmarsum. Ook hier waren trouwens een aantal leden van St. Remigius aanwezig. Zondag 10 juli dus twee concerten in Weerselo en Ootmarsum en tussendoor begeleidt de harmonie Caecilia genodigden en belangstellenden naar de 100-jarige Oriënteertafel. Op 12 juli wordt het muziekseizoen afgesloten met een barbecue bij de familie Blokhuis.

Bron: In en om Ootmarsum