«

»

mei 18

Kerkconcert Harmonie Caecilia vol emoties

In een goed gevulde Simon en Judaskerk wist harmonie Caecilia na alle Coronaperikelen goed voor de dag te komen. Dit kerkconcert zorgde bij veel betrokkenen voor emotionele momenten.  Het bestuur van de harmonie besloot om de opbrengst van het concert ten goede te laten komen aan het muziekhuis Oekraïense muzikanten dat is opgezet door Jeroen Weierink.

De belangstellenden genoten zichtbaar en diverse mensen lieten hun tranen de vrije loop. Dat gebeurde zeker tijdens het betoverende fluitspel van de Oekraïense Anfisa Prokofieva, die met haar beide kinderen, door de oorlog in haar vaderland, tijdelijk in Ootmarsum woont. Na haar Andante voor fluit en orkest kreeg Anfisa van het publiek een daverend applaus.

Het programma van harmonie Caecilia had als thema ‘British Music’. Het Canterbury Choral werd opgedragen aan Harrie Veelers, de broer van vaandeldrager Gerard Veelers, die in de nacht van zaterdag op zondag is overleden. Dit eerbetoon raakte de mensen en ook de wijze, waarop het orkest dit nummer ten gehore bracht. Rob Baars praatte het programma vlekkeloos aan elkaar. Na afloop kreeg het orkest en zeker de dirigente Nikki Kleijsen ook een daverend applaus.

Onder haar leiding hebben de leden zich vol overgave gestort op dit ambitieuze programma vol met nieuwe nummers. Het is voor het muziekkorps echt een uitdaging om deze nummers op een harmonieuze wijze ten gehore te brengen. Het zijn muziekstukken van Britse en Ierse bodem, die zeer passend zijn voor een harmonie. Jupiter Hymn, Mannin Veen, Haydn Wood,  Canterbury Choral, Dublin Pictures, Licolnshire posy en Lord of the dance zijn klassieke nummers, die naadloos geschreven zijn op de samenstelling van een muziekkorps. Het publiek waardeerde dit concert enorm getuige de reacties na afloop. Op deze wijze steunden de leden van de harmonie Caecilia de Oekraïense bevolking en zeker de mensen, die gevlucht zijn en op deze wijze toch een hart onder de riem kregen. Mooi is het ook dat de twee kinderen van de luitiste Anfisa meededen in het orkest. Dochter Vasilia op dwarsfluit en zoon Slava op de hoorn. Beide kinderen blijven de komende weken mee repeteren voor het volgende concert van harmonie Caecilia.

Het benefietconcert heeft het prachtige bedrag van 1000 euro opgeleverd dat dus ten goede komt aan het muziekhuis Oekraïense muzikanten.

Bron: In en om Ootmarsum

Foto’s: Hanneke Spermon & Caspar Kouijzer