«

»

mei 12

Benefietconcert Harmonie Caecilia in teken muziekhuis Oekraïense muzikanten

Het eerste, echte concert na alle coronaperikelen van harmonie Caecilia kent direct een emotionele lading. Op zondag 15 mei verzorgt het Ootmarsumse muziekkorps een benefietconcert en de opbrengst is voor het muziekhuis Oekraïense muzikanten dat is opgezet door Jeroen Weierink. Het programma heeft als thema ‘British Music’ met een heus Oekraïens tintje. De fluitiste Anfisa Prokofieva speelt tijdens dit benefiet concert het beroemde

Andante voor fluit en orkest. Ze is een Oekraïense en is gevlucht uit haar land dat zo getroffen wordt door de Russische inval. Ze komt uit Charkov en ontvluchtte de stad met haar beide kinderen en heeft onderdak gevonden in het Ootmarsumse huis van Jeroen Weierink. Haar man bleef achter.
Anfisa zal haar solopartij met hart en ziel spelen als een ode aan Charkov, de stad die zo hardhandig door de Russen in het hart is getroffen.

Muziek van Britse en Ierse bodem
Direct na het versoepelen van de Corona maatregelen is de harmonie begonnen om zich voor te bereiden op dit Kerkconcert. Onder leiding van dirigente Nikki Kleijsen hebben de leden zich vol overgave gestort op dit ambitieuze programma vol met nieuwe nummers. Het is voor het muziekkorps echt een uitdaging om deze nummers op een harmonieuze wijze ten gehore te brengen. Het zijn muziekstukken van Britse en Ierse bodem, die zeer passend zijn voor een harmonie. Jupiter Hymn, Mannin Veen, Haydn Wood,  Canterbury Choral, Dublin Pictures, Licolnshire posy en Lord of the dance zijn klassieke nummers, die naadloos geschreven zijn op de samenstelling van een muziekkorps. Maar ook de inbreng van dirigente Nikki Kleijsen is van groot belang geweest om deze stukken te kunnen uitvoeren. De harmonie is er klaar voor om dit benefietconcert te kunnen geven en op deze wijze ook een steun in de rug te zijn van de Oekraïense muzikanten, die op dit moment hun passie niet kunnen uitoefenen.

Het Benefietconcert van Harmonie Caecilia is op zondag 15 mei en begint om 14.30 uur. Vrije gift aan het einde van het concert. De opbrengst is voor  het muziekhuis ‘Oekraïense muzikanten’ opgezet door Jeroen Weierink.

Bron: In en om Ootmarsum