Khaled Fawzy winnaar vaatje haring ‘Ootmarsum viert de langste dag’

Op het moment dat  notaris Marion Heitkamp de klok inschakelde en niemand wist hoe lang er nog geboden kon worden, wisselden de biedingen elkaar in rap tempo af. Het gaf een mooi beeld van ‘Ootmarsum viert de langste dag’. Het is een evenement met vele bekende gezichten, die het onderling gezellig hebben en onder het genot van een drankje heerlijk met elkaar bijkletsen. Tevens is het volop genieten van de heerlijke nieuwe haring, die door vishandel den Drijver uitstekend wordt geserveerd. Maar bovenal gaat het om de goede doelen. Dit jaar waren de Midwinterhoormbloazers Oatmössche en de harmonie Caecilia de verenigingen, die door het enthousiaste en betrokken bestuur van ‘Ootmarsum viert de langste dag’ als goed doel zijn uitgekozen. Hoe mooi is het dan dat de midwinterhoornblazers 700 euro ontvingen en harmonie Caecilia 14.000 euro. Blijde gezichten, dankzij de vele gulle gevers.

 Veilingmeester Freek haalt het onderste uit de kan of in dit geval ‘het vaatje’
‘Ootmarsum viert de langste dag’ begon met een rustige inloop. Na de serenade van harmonie Caecilia liep het terras bij Gasterij Oatmössche vol. De beide doelen, in de personen van Hans-Jurgen Oortmann (harmonie Caecilia) en Hans Kamphuis (midwinterhoornblazers) legden uit waarom zij het geld heel goed konden gebruiken. De midwinterhoornblazers zorgen voor cursussen om ’n oal’n roop  tot in lengte van jaren te kunnen horen. Harmonie Caecilia viert in 2023 het 150-jarig bestaan en wil heel graag een nieuw vaandel. Daarnaast worden er het gehele jaar door allerlei muzikale jubileumactiviteiten georganiseerd. Het was tijdens de Ootmarsumse haringparty duidelijk dat vele aanwezigen, zo niet allen, deze beide goede doelen een warm hart toedroegen. Veilingmeester Freek Keupink zag met de regelmaat van de klok een vinger omhoog gaan en het geveilde bedrag steeg met de minuut. Het werd echt spannend, nadat de notaris de klok instelde. Namen als Ron Dijkkamp, Tonnie Geerdink en Khaled Fawzy kwamen regelmatig voorbij als degenen, die vol inzetten om het vaatje haring te bemachtigen. Maar ook anderen bleven bieden. De ingestelde kloktijd was voorbij en op dat moment was het bod van Khaled Fawzy het laatste en mag hij zich de winnaar noemen van het vaatje haring . Het leidde al direct tot de nodige kwinkslagen en grapjes. “Dit jaar dus Nijlharingen,” met een knipoog naar de Egyptische afkomst van de restauranthouder van ‘Via Grande’ aan de Grotestraat.
Na het doorrekenen van alle biedingen, sponsoring en de afname van haringpakketten door het Ootmarsumse bedrijfsleven maakte bestuurslid Michel Luft de einduitslag bekend. De midwinterhoornbloazers ontvingen 700 euro en harmonie Caecilia mocht maar liefst 14.000 euro in ontvangst nemen.  Deze prachtige bedragen werden met veel dankbaarheid in ontvangst genomen door de beide voorzitters.
Na afloop bleef het nog lang gezellig, mede door het optreden van DJ Sven Elias. Volgend jaar ongetwijfeld een nieuwe editie met wederom nieuwe goede doelen.

Bron: In en om Ootmarsum

Foto’s: Hanneke Spermon