«

»

jun 26

Voorspeelavond in het openluchttheater van Franciscus

Het plein van het bejaardentehuis (Woonzorgcentrum) Franciscus verandert in een openluchttheater. De leerlingen van Harmonie Caecilia verzorgen in deze tijdelijke schouwburg de jaarlijkse voorspeelavond. Onder toeziend oog van vele bewoners, opa’s en oma’s, ouders en andere belangstellenden willen zij graag laten horen welke vorderingen zij op hun instrumenten hebben gemaakt. Het mooie is dat iedereen op zijn of haar eigen niveau wat kan en mag laten horen.

De dwarsfluitleerlingen die al jaren les hebben en op hoog niveau spelen brengen een werkelijk prachtig stuk ten gehore. Er zijn trompettisten die hun vrolijke tonen laten klinken en klarinettisten, die dit jaar al weer een diploma hebben behaald. Maar ook de leerling op percussie, die nog maar enkele lessen heeft gehad zal laten horen dat muziek voor iedereen en voor elke leeftijd toegankelijk is.  De jonge blokfluitisten hebben ook flink geoefend en blazen hoog van de toren.

Om er een echt concert van te maken zal het B-orkest van Harmonie Caecilia onder leiding van Nikki Kleijsen ook optreden. Het plezier dat de jonge muzikanten beleven aan het samen muziek maken zorgt er voor dat het een prachtige avond wordt. Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis. Het concert begint om 19.00 uur op vrijdag 28 juni buiten voor de hoofdingang van woonzorgcentrum Franciscus.

Bron: in en om Ootmarsum