«

»

jun 23

Vaatje haring voor Maxime Brummelhuis

Ootmarsum heeft de langste dag weer kunnen vieren. Dat vond plaats in een bijzonder gezellige ambiance in de buitenlucht rondom Gasterij Oatmössche. Uiteindelijk was het Maxime Brummelhuis, die het laatste bod voor het verstrijken van de tijd had uitgebracht en zo werd zij dus de trotse bezitter van het vaatje haring.

De organisatie had de zaakjes weer goed voor elkaar en ruim 200 mensen waren op deze Haringparty afgekomen. Paul Sijtsma heette iedereen van harte welkom. Hij gaf vertegenwoordigers van de doelen van het vorige jaar de kans om te vertellen wat er met het geld was gebeurd en nodigde ook afgevaardigden van de drie goede doelen  voor deze editie op het nieuwe podium dat door de BIZ Ootmarsum beschikbaar werd gesteld. Alfons Steggink van Klaverblad Avondvierdaagse, Hans Jurgen Oortmann van Harmonie Caecilia en Rob Barenbrug van de stichting Molen Oude Hengel vertelden waar ze het geld voor wilden gebruiken.

Laatstgenoemde gaf vervolgens een seintje aan molenaar Hans Scheffer en de molen begon te draaien. Vanaf een deel van het terras van Gasterij Oatmössche was dat op dat moment goed te zien en dus helemaal passend in deze ambiance.

Vervolgens haalde veilingmeester Theo Scholte Lubberink onder toeziend oog van notaris Heitkamp alles uit de kast om een zo hoog mogelijk eindbedrag binnen te halen. Rond 21.00 uur was de 6000 euro bereikt, ook mede door het startbedrag van 300 euro dat geschonken werd door de Rabobank. Na negenen zette de notaris de klok op een tijd, die verder niemand wist, en in die periode ging het hard en werd er uiteindelijk 11.200 euro opgehaald. Maxime was de laatste met een bod en ontving breed lachend het vaatje haring.

Daarna werd via een verdeelsleutel het bedrag gedeeld. De Harmonie en de Molenstichting ontvingen beide 4775,00 euro en de stichting Klaverblad 1650 euro. Daar waren de vertegenwoordigers van de drie goede doelen erg blij mee en dat kwam ook tot uiting in het dankwoord van Alfons Stegging richting de gulle gevers, de spreekstalveilingmeester Theo Scholte Lubberink en de organisatie. Een geslaagde avond, met een drankje en een heerlijke haring,  die nog een passend muzikaal vervolg kreeg met DJ Sven Elias.

Foto’s Caspar Kouijzer

Bron: In en om Ootmarsum