«

»

nov 19

Tweede lustrum slagwerkavond met als special guest drumband Rin Tin Tin

Op zaterdag 1 december 2018 organiseert de slagwerkgroep van de Harmonie Caecilia uit Ootmarsum de tiende editie van de slagwerkavond. Meer dan tien jaar geleden raakte de slagwerkgroep geïnspireerd tijdens een deelname aan een slagwerkavond van een andere vereniging. Daarop werd besloten om ook zelf een concert met slagwerkers te organiseren in Ootmarsum. De eerste edities waren nog in de Radboudzalen aan de Westwal, de huidige edities vinden plaats in Het Damast aan de Laagsestraat.

Zoals elke editie krijgen de deelnemende slagwerkgroepen de gelegenheid om zelf hun programma samen te stellen. Aan het einde wordt dan een gezamenlijk finalestuk gespeeld, wat telkens tot een knallend einde heeft geleid. Deze editie staan de slagwerkgroepen van de Harmonie uit Haaksbergen, Muziekcorps der voormalige Schutterij uit Enschede en Chr. Muziekvereniging Crescendo uit Overdinkel samen met de Harmonie Caecilia uit Ootmarsum op het podium. In het kader van de 10e editie is als ‘special guest’ de drumclub Rin Tin Tin van de Losserhof uit Losser uitgenodigd, zij zullen de avond aftrappen.

Jubilarissen
Tijdens de avond is ook aandacht voor twee jubilarissen binnen de slagwerkgroep. Jarno Brügging en Gert-Jan Mulstege zijn beiden al 25 jaar lid van de Harmonie Caecilia. Op toepasselijke wijze wordt hierbij stilgestaan en de bijbehorende onderscheidingen overhandigd.


Programma

Het programma start om 19.45 uur. De zaal is geopend vanaf 19.15 uur in Het Damast (Laagsestraat4, Ootmarsum) en de koffie staat dan klaar! De entree deze avond is gratis. Na de gezamenlijke finale start de afterparty met een live optreden van volkszanger Martin Ankoné!