«

»

sep 22

Toch nog veel belangstelling voor concert ‘Onder de möl’

Uiteindelijk is de knoop doorgehakt om het concert ‘Onder de möl’ toch door te laten gaan. Het hing er echter om. Om drie uur in de middag besloot de organisatie ‘Ootmarsum viert de langste’ in overleg met de betrokkenen om het buitengebeuren onder de molen van Oude Hengel te laten plaatsvinden. Rond half vier begon het echter te regenen, en niet zo’n beetje ook.  Weerapps werden regelmatig geraadpleegd en daaruit bleek dat het om 18.30 uur in Ootmarsum op zou houden met regenen.

Gelukkig klopte dat en was het rond die tijd droog en heeft de harmonie Caecilia de boel opgebouwd. Om 19.00 uur begon het concert en de harmonie bracht  samen met de slagwerkgroep een keur aan liedjes ten gehore gebracht…..Smoke on the water, YMCA, American Pie, Tina Turner, en verschillende marsen en polka’s! Theo Scholten Lubberink was de spreekstalmeester; Rob Baars  lichtte de  verschillende muziekstukken toe.  Ook werden de goede doelen van de haringparty nog eens belicht, waarbij werd aangegeven dat de harmonie Caecilia van het gedoneerde geld dit jaar 3 nieuwe klarinetten heeft gekocht.

Tegen 20.00  uur was het concert afgelopen, waarna Fenne Toenink haar winnende liedje, ‘As ’t donker wödt’, ten gehore gebracht, waarmee ze het Twents Leedkesfestival heeft gewonnen. Fenne werd vervolgens verrast en nog eens extra in het zonnetje gezet met een glazen bokaal ter ere va haar overwinning op het Leedkesfestival.

De organisatie telde tijdens het concert de aanwezigen en zij gaven aan dat zeker 120 mensen op het gebeuren waren afgekomen. Een aantal, dat gelet op het weer, zeker boven verwachting was.
Het concert met het optreden van de harmonie Caecilia en Fenne Toenink liep  tegen 20.30 uur ten einde, waarna er nog gezellig nagepraat en geborreld werd.
Een supergaaf initiatief, waarmee de goede doelen harmonie Caecilia, stichting Klaverblad  en de molen van Oude Hengel nog eens extra in het zonnetje werden gezet.

Foto’s Caspar Kouijzer

Bron: In en om Ootmarsum