«

»

dec 17

Prachtig adventsconcert Harmonie Caecilia en Kleinkoor Ootmarsum

Na afloop van het Adventsconcert kregen de leden van Harmonie Caecilia en het Kleinkoor Ootmarsum talloze complimenten van de bezoekers, die vertelden volop genoten te hebben van dit bijzondere concert. De voor Ootmarsum unieke combinatie dat het muziekkorps en het Kleinkoor samen een aantal liederen brachten, bleek heel goed uit te pakken. Maar ook de afzonderlijke optredens ‘pakten’ het publiek dat geboeid luisterde naar het gevarieerde programma. Een gouden greep bleek ook de vertolking van Schindlers list met een prachtig solo optreden van de violist Peter Bogaert. De plaatsvervangende concertmeester van het Orkest van het Oosten liet op virtuoze wijze deze vertolking van Schindlers list horen, waarbij Harmonie Caecilia op indrukwekkende wijze de begeleiding op harmonieuze wijze met de viool liet klinken.
Voorzitter Hans-Jurgen Oortmann van de harmonie opende het concert voor een nagenoeg volle kerk, waarin ook achterin nog vele bezoekers een plekje vonden om staand te blijven luisteren naar de klanken van het muziekkorps en het koor. Rob Baars was degene, die weer op bijzonder kundige wijze het programma aan elkaar praatte.

Mooi onderdeel was ook de solopartij van Hannah Tijhuis op hobo. Deze jonge musicus bracht het publiek ook in vervoering.
De harmonie beet het spits af met The Exodus song. Samen met het Kleinkoor werd het gevoelige Christmas Lullaby vertolkt, waarna het Kleinkoor het oud Hollands kerstlied Ons Ghenaeket met veel gevoel bracht. Dirigente van het Kleinkoor Els Cozijnsen hoorde het met een glimlach aan. Het Pertshire Majesty door het muziekkorps klonk als een klok. En dat gold ook voor het Coventry Carol dat door het koor, versterkt met een aantal gastzangers – en zangeressen, werd gezongen.

Een echt Twents Kerstlied is het Mirreweenter dat geschreven is door Jan Borghuis en op muziek gezet door Jan Wilbers. Koor en harmonie speelden en zongen dit en wisten de Twentse sfeer op pakkende wijze over te brengen. Dirigente Nikki Kleijsen staat nu ruim drie jaar voor de harmonie en heeft haar stempel op het muziekkorps weten te drukken. Dat was heel goed te horen en te merken in het Cassiopeia. Het muziekstuk duurde bijna 10 minuten, maar verveelde geen moment.  De dirigente weet het orkest met lef te laten spelen, maar ook gedisciplineerd als het terug moet in sterkte. Een echt hoogtepunt tijdens dit Adventsconcert dat direct gevolgd werd door het volgende en dat was het Halleluja van Leonard Cohen. Precies op het moment suprême bleek iedereen in topvorm en klonk dit prachtige lied als een golvend Halleluja door de R.-K. Kerk.

De harmonie sloot het concert af met het toepasselijke White Christmas. Een staande ovatie voor de ruim 80 muzikanten, zangers en zangeressen was de terechte beloning van het dankbare publiek. “Dat mag volgend jaar wel weer,” was een veelgehoorde reactie.

Bron: In en om Ootmarsum