«

»

apr 07

Mysterieus stokje houdt leden harmonie Caecilia in de ban

Het winnen van het online Kapellenfestival, georganiseerd door van Gorp Muziekcentrum in Roosendaal, ligt al weer een tijdje achter ons. Na die winst werd het weer rustig binnen de harmonie…………..helaas kan er nog steeds niet in groepsverband worden gerepeteerd. Helemaal stil is het natuurlijk niet, want achter de schermen en via de schermen van de computers, laptops en tablets is er toch sprake van enige reuring.
Vorige week dinsdag is er met een groot aantal muzikanten een zoommeeting geweest. Ter voorbereiding daarop hebben alle leden een zakje met paaseitjes gehad en een mysterieus stokje. Dat laatste hield de Caecilia leden in de ban.

Het geheim van het stokje en toch ‘samen’ repeteren
Aan het einde van de zoommeeting werd ook duidelijk waar het stokje voor diende.  Nikki Kleijsen gaf een inkijkje in het leven van een dirigent, hoe je een partituur leest en vooral hoe je moet dirigeren En daarvoor hadden de leden allemaal een stokje ontvangen om mee te oefenen. “Erg interessant en leerzaam”, legt voorzitter Hans-Jurgen Oortmann het mysterieuze van het dirigeerstokje uit.  “We hebben tijdens de online meeting ook besproken dat we gaan kijken of het mogelijk is digitaal muziek te maken.  Ieder lid installeert het programma Jamulus op zijn/haar computer. Met een headset op kun je luisteren en meespelen.  Belangrijk is het dat er geen vertraging op de lijn zit. Met dit programma lukt dat zeker. We hebben het op kleine schaal uitgeprobeerd en het werkte wonderbaarlijk.  Net alsof je naast elkaar in één ruimte zit te spelen. In ieder geval is het iets dat we gaan proberen.”

Geen liveoptredens en geen bloemenactie
Om de bekende redenen zullen we ook dit jaar geen Koningsdagconcert kunnen geven en  is besloten om dit jaar de Bloemenactie opnieuw niet door te laten gaan. Vorig jaar hebben we de Algemene Leden Vergadering op het laatste moment af moeten blazen. Om toch de jaren 2019 en 2020 te kunnen behandelen en af te sluiten heeft het bestuur besloten dit jaar voor een digitale ALV te gaan.  Alle leden worden uitgenodigd hieraan deel te nemen op 20 april. Ook werd er afgesproken om een muzikale bingo voor alle leden te  organiseren. “We kijken van maand tot maand wat er kan en mag, maar gegeven de huidige regelgeving is er gewoon niets mogelijk,” betreurt Hans-Jurgen Oortmann de huidige situatie in deze Coronatijd.

Bron: In en om Ootmarsum