«

»

jun 13

Muzikale toekomst laat van zich horen

Muziekleerlingen verzorgden op het plein voor woonzorgcentrum Franciscus een voorspeelavond. Het werd een prachtige happening. De leerlingen zijn de afgelopen maanden intensief aan het repeteren geslagen. Wat is het dan mooi dat deze ‘muzikale toekomst’ zich op deze wijze laat horen.


Spreekstalmeester Marcel Punt kondigde op luchtige wijze de muzikanten aan, die of solo of in groepjes een nummer ten gehore brachten. Het verliep allemaal in vlot tempo ook mede bijgestaan door de docenten Jordi, Gerrit, Kristin, Nikki en André.


Julian Brugging en Teun Baars speelden heel zuiver op hun trompet. Sjors Leferink , Teun Rekers, Stan Nijboer, Seth Eerdman en Bram Lammersen zorgden voor een ritmische drumsolo.  Dieze Mollink, Fender Fahnrich,  Florian van Zuilekom en Lennon Fahnrich lieten solo de klanken van hun blokfluit horen. Jonne Reinalda, Lies Maathuis en Femke Lentelink vormden met dit muziekinstrument een groepje van drie, terwijl Jente Groeneveld, Lois Heerink, Aniek Morsink en Nore Bosch met zijn vieren de blokfluit bespeelden. Het klonk geweldig. Wessel Lammersen, Willemijn Boers, Charlotte Tijhuis, Jennifer, Ada Koopman en Heleen Buijvoets beroerden met veel gevoel of solo of als duo hun klarinet.  Het muziekstuk van Alwin Verbon op tuba/euphonium maakte veel indruk op het vele publiek, dat bestond uit enthousiaste ouders en opa’s en oma’s.


De voorspeelavond kreeg een passende grande finale met leden van harmonie Caecilia en samen met de muziekleerlingen sloten ze deze zeer geslaagde Voorspeelavond af met het Recorder Rap. Marcel Punt sloot de avond m et een heel tevreden gevoel af en voor de muziekleerlingen was er naderhand nog een ijsje om heerlijk van te smullen. Duidelijk is in ieder geval dat de muziek in Ootmarsum toekomst heeft.

Foto’s: Hanneke Spermon