«

»

sep 21

Muzikaal avontuur op basisschool de Meander

Harmonie Caecilia wil graag dat leerlingen van de basisschool op tijd in contact komen met muziek. Ieder jaar gaan daarom leden van het muziekkorps naar de Meander om te laten zien wat de mogelijkheden zijn om les te krijgen en om een muziekinstrument te bespelen. Door Corona werd er dit keer door de leerlingen op een andere manier kennis gemaakt met instrumenten. Blazen mocht helaas niet, dus konden de kinderen kijken en vragen stellen over de verschillende meegebrachte instrumenten.
Dirigente Nikki Kleijsen had het één en ander voorbereid en dat werd een groot succes. Op een speelse manier werden de kinderen uit groep 4, 5 en 6 meegenomen in een muzikaal avontuur. Muziek werd er bijvoorbeeld gemaakt door op lege flesjes te blazen (fluiten) en na afloop kregen alle kinderen een bellenblaas en flyer met contactgegevens van de harmonie en de muziekschool mee.

Kinderen, maar ook volwassenen, kunnen 3 gratis proeflessen aanvragen op een instrument naar keuze, zo lang deze maar past bij een harmonieorkest en slagwerkgroep. Denk dus aan bijvoorbeeld klarinet, dwarsfluit, trompet, trombone, saxofoon of drumstel.
“Het was een erg gezellige en super geslaagde ochtend die zeker vaker herhaald gaat worden en hopelijk hebben we de kinderen ( en hun ouders) nieuwsgierig kunnen maken naar de muziek en het bespelen van een instrument,” aldus voorzitter Hans Jurgen Oortmann.

Bron: In en om Ootmarsum