«

»

jun 23

Joop Heesink 65 jaar trouw aan zijn harmonie Caecilia

Tijdens het geslaagde examenconcert van Anna Wortelboer werd er door voorzitter Hans Jurgen Oortmann ook tijd ingeruimd voor een jubilaris. Het was Joop Heesink, die maar liefst 65 jaar trouw is aan zijn harmonie en nog steeds actief meespeelt. Als 11-jarige jongen werd Joop lid van harmonie Caecilia. Hij speelde op de kleine trom.  Vervolgens bespeelde hij de piston, daarna hoorn, bas en nu al jaren de bariton.

“Jouw vader Marinus was destijds voorzitter. Ook je broer en zus waren lid en je dochter heeft ook nog een aantal jaren voor Caecilia gespeeld. Zelf ben je 25 jaar voorzitter geweest en samen met secretaris Bertus Krom heb je heel wat ritjes afgelegd op de brommer. Een mobiel was er niet, laat staan een groepsapp, dus als er wat medegedeeld moest worden, dan moest je de leden persoonlijk langs. Je hebt ook de nodige verhuizingen meegemaakt, want de harmonie heeft op verschillende plekken in Ootmarsum gerepeteerd. Je was bovenal een trouw lid en nog steeds blaas je je partij mee. Je bent koninklijk onderscheiden en hebt al de nodige speldjes en oorkondes mogen ontvangen. Maar vanavond komt er nog eentje bij voor je 65-jarig lidmaatschap. Ik hoop dat we hier over vijf jaar nog staan, want dan heb je de 70 volgemaakt en misschien ben ik dan nog voorzitter,” besluit Hans Jurgen Oortmann.

Vervolgens kreeg Joop Heesink het speldje en de oorkonde uitgereikt en werd zijn vrouw Trees in de bloemen gezet. En opnieuw klonk het ‘Lang zal hij leven’ door de kerk.

Foto’s Hanneke Spermon JC Styling

Bron: In en om Ootmarsum