«

»

feb 04

Invulling aan carnavalskraker stoft instrumenten harmonie Caecilia af

Leden van harmonie Caecilia hebben de uitdaging opgepakt om een eigen invulling te geven aan een carnavalskraker. In deze Coronatijd waar gezamenlijk muziek maken niet mogelijk is, stoften de muzikanten hun instrumenten af. Via de site van muziekcentrum van Gorp is het mogelijk om deel te nemen aan een online Kapellenfestival. “We willen toch ook graag muziek maken en ook laten zien en vooral horen dat de harmonie nog springlevend is!”, vertelt voorzitter Hans-Jurgen Oortmann.

Speul d’ok mee? Doe mee met het online kapellenfestival carnaval 2021
Op dit festival is men op zoek naar de leutigste inzending van een speciaal gecomponeerde carnavalskraker. Iedere carnavalsband, solo artiest of ander muzikaal gezelschap kan op zijn eigen creatieve manier invulling geven aan dit nummer door een zelfgemaakte opname en/of videoclip in te sturen.

Stemmen op je favoriete inzending
Carnaval begint officieel op zaterdag 13 februari. Door de Corona is het nu al bekend dat er geen optochten en welke andere carnavalsfestiviteiten dan ook. Bij muziekcentrum van Gorp  zijn vanaf die dag alle inzendingen online te zien via Facebook en Youtube.  Dan wordt de stembus geopend voor het publiek. Tijdens carnaval kan er namelijk door alle carnavalsfanaten gestemd worden op hun favoriete inzending! “We hebben dit eens goed nagelezen en er met elkaar over gesproken om hier aan mee te doen. Op basis van de info zijn we aan de slag gegaan en met heel veel enthousiasme. Ook al zaten we in ons eentje thuis, het voelde toch dat we ‘samen’ musiceerden. Onze dirigente Nikki Kleijsen heeft er vele uren ingestopt. Het was echt een feestje om hier aan mee te doen,” laat de Caecilia preses weten. “Dit filmpje wordt in het carnavalsweekend online gezet bij van Gorp en vanaf 13 februari mogen mensen erop stemmen. Wij hebben echt geen idee hoeveel er aan dit festival mee doen, maar wij als harmonie hebben er in ieder geval al heel veel plezier om gehad en je merkt gewoon dat de leden weer blij waren het instrument weer af te stoffen en aan de slag te gaan.”

De laatste nieuwtjes over het online kapellenfestival worden via de website van muziekcentrum van Gorp en hun Facebook, Instagram en You Tube kanaal gedeeld. Vanaf carnavalszaterdag 13 februari kan er gestemd worden op de inzendingen en dus ook op de inzending van harmonie Caecilia.

Bron: In en om Ootmarsum