«

»

apr 27

Harmonie Caecilia geeft ‘Corona’Koningsdag mini concert bij Franciscus

Met allerlei voorzorgsmaatregelen hebben leden van harmonie Caecilia, die zelf de keuze mochten bepalen om er wel of niet te zijn, toch een mini concert gegeven. Op deze ‘Corona’Koningsdag riep dat toch een hele bijzondere sfeer op. Waar op de parkeerplaats van de Meierij de klanten nog steeds de winkels in en uitlopen, is het voor de bewoners van Franciscus een heel ander verhaal. De mensen op de gesloten afdeling mogen hooguit op hun balkon, maar verder nergens heen. De bewoners van de inleunwoningen hebben nog een beperkte vrijheid. Het zorgt voor veel impact en wat is het dan geweldig dat harmonie Caecilia ‘langskomt’ om het Wilhelmus te spreken en ook nog op meerdere plaatsen wat andere nummers te spelen. Natuurlijk was er de twijfel om wel of niet te spelen.
“Het was achteraf toch heel erg leuk. Als bestuur hebben we er heel goed over nagedacht of we het wel of niet door lieten gaan. We willen natuurlijk geen risico lopen voor onze leden en zeker ook niet voor de bewoners van Franciscus. Maar goed de oproep hebben we gedaan en ieder, die wilde en durfde is op komen dagen. We stonden ruim uit elkaar en zijn ook gedisciplineerd daarmee om gegaan. Ons muziekkorps kreeg erg veel leuke en positieve reacties, zowel van de bewoners als van het personeel. Hartverwarmend zelfs. Ook al wisten we dat het eigenlijk niet mocht…toch mooi dat we het wel hebben gedaan !
Je merkte daarnaast ook dat de muzikanten elkaar erg hebben gemist in de afgelopen Coronaweken en dat we niets liever zouden willen dan muziek maken om een mooi concert op Koningsdag te geven. Maar goed, we houden ons na vandaag weer even gedeisd en hopen op andere tijden. We hebben het er maar mee te doen! En we zijn er van overtuigd dat er betere tijden komen,” laat voorzitter Hans Jurgen Oortmann weten.

Foto’s Caspar Kouijzer

Bron: In en om Ootmarsum