«

»

jul 02

Er zit gelukkig weer muziek in harmonie Caecilia

Sinds twee weken repeteert harmonie Caecilia weer. Niet in Ootmarsum, omdat het Damast te klein is om met de 30 leden, die muziek willen maken, maar in Weerselo. Het was weer een feest om te repeteren onder leiding van Nikki Kleijsen. Daar waren de muzikanten het roerend over eens. “Er zit gelukkig weer ‘muziek’ in onze harmonie”, was een veelvuldig gehoorde reactie. Muziek heeft er natuurlijk altijd al ingezeten, maar door de Corona crisis kwam het er maanden niet uit door allerlei beperkende maatregelen.
Het bestuur heeft in de afgelopen periode toch een aantal activiteiten ondernomen om de teamspirit en saamhorigheid in stand te houden. Op dinsdag 30 juni stond een open lucht repetitie gepland aan het Keupinkspad, maar deze is afgeblazen vanwege het  onbestendige en regenachtige weer.   Met de leden is er nog een gezellige 1,5 meter borrel gehouden, die tot in de late uurtjes heeft geduurd.

Trekking twee loterijen
Vorige week is er in de buitenlucht in het openbaar de eerste en tweede trekking verricht van de loterij 2020. Onder toezicht van notaris mevr. Heitkamp werden  de balletjes getrokken en volgende winnaars bekend gemaakt, die ook allemaal al bezocht zijn.

Prijswinnaars van de eerste trekking:
50 Euro              Frank Morskieft  (geen foto)
100 Euro              Jan en Ria van Loo —  die het geld ook weer gedoneerd hebben aan de harmonie !!
150 Euro              Steggink Aannemersbedrijf Reutum
200 Euro              Familie oude Grote Bevelsborg
350 Euro              Heisterkamp Drankenhandel

Prijswinnaars van de tweede trekking:
50 Euro              Helma Kuipers
100 Euro              Henk Alberink
150 Euro              Postel Tentenverhuur
200 Euro              Vincent en Petra Maaswinkel —  die het geld ook weer gedoneerd hebben aan de harmonie !!
350 Euro              Fam Kleine Schaars — hebben 50 Euro aan de harmonie gedoneerd
Allemaal blije winnaars; waarbij de harmonie de grootste winnaar is. Met de opbrengst van de loterij zijn we in staat de contributie erg laag te houden en is er de mogelijkheid om regelmatig nieuwe instrumenten kopen.
De volgende trekking hoopt de harmonie  weer onder normale omstandigheden te kunnen  verrichten op de laatste dinsdag in september in het Damast !

Geen schoolconcert en kennismaken met muziekinstrumenten
Niet doorgegaan is het jaarlijkse schoolconcert en dus ook niet het kennis laten maken met de instrumenten.
De muzieklessen zijn echter online wel doorgegaan.  Online werd er les gegeven en nu sinds kort weer bij Het Damast op gepaste afstand.
Dus…, mocht jij het interessant vinden, leuk vinden, te gek gaaf vinden om een muziekinstrument te spelen, dan biedt de harmonie jou 3 gratis proeflessen aan om een HaFa-instrument uit te proberen. Een HaFA instrument is een instrument dat behoort tot de Harmonie en Fanfare (HaFa) orkesten. (blaasinstrumenten en drums/percussie instrumenten). Je kan op allerlei instrumenten leren spelen, zoals bijvoorbeeld: dwarsfluit, klarinet, saxofoon, trompet, trombone, drums, hoorn, etc. Wist je dat er nog meer voordelen zitten aan lid worden van de Harmonie:

De Harmonie stelt een instrument beschikbaar, dat hoef je dus niet zelf te kopen
* Subsidie is beschikbaar voor leerlingen tot 18 jaar, lesgeld is daardoor relatief laag
* Gedurende de tijd dat je les volgt, betaal je geen contributie
* Muzieklessen worden zoveel mogelijk in Ootmarsum gehouden door professionele docenten
* Je kan een erkend diploma halen
Het leukste is wel dat je al snel kan samenspelen in het leerorkest De Notenkrakers. Misschien ben je enthousiast om muziekles te volgen, maar weet je het nog niet zeker, maak dan gebruik van die gratis proeflessen!
Bel of mail voor informatie of voor aanmelding naar Rob Baars. Mobiel:  06-53273954  (bereikbaar buiten kantooruren)   Mail: muziekleerlingen.hco@gmail.com

“Nu hebben we weer 6 weken vakantie… …..raar idee, omdat we bijna 4 maanden niet bij elkaar konden en mochten komen om te repeteren. We wensen iedereen een fijne en bovenal gezonde vakantie en hopen dat we medio augustus weer in staat zullen zijn Coronaproof te kunnen repeteren!” laat het bestuur va harmonie Caecilia weten.

Bron: In en om Ootmarsum