«

»

dec 14

Een Adventsconcert om naar uit te kijken

Harmonie Caecilia geeft in de R.-K. kerk Simon en Judas een Adventsconcert. Dat is al weer een tijd geleden dat het muziekkorps een dergelijk concert geeft. Daarbij staat het niet ‘alleen’,  want ook het Kleinkoor onder leiding van dirigente Els Cozijnsen levert een bijdrage aan dit sfeervolle evenement. Een bijzondere combinatie, die voor het grootste deel bestaat uit Ootmarsumse musici, zangers en zangeressen. Samen is er hard gewerkt om de juiste afstemming en het juiste ritme tussen het muziekkorps en het koor op een zo harmonieus mogelijke wijze te laten klinken. Naast de harmonie en het Kleinkoor is er ook een prachtig samenspel tussen Caecilia en Peter Bogaert, die samen het Schindlers List vertolken, waarbij deze violist een virtuoze solopartij laat horen. Kortom: het wordt een heel bijzonder, sfeervol Adventsconcert in Ootmarsum.

Van Exodus Song tot en met Halleluja
Het hoeft geen betoog dat het repertoire voor dit Adventsconcert zorgvuldig is gekozen. Harmonie Caecilia verzorgt het eerste blok met prachtige nummers, waaronder het Exodus Song, het al genoemde Schindlers List met de vioolsolo van Peter Bogaert. Maar ook het Cassiopeia en White Christmas zullen ongetwijfeld tot de verbeelding spreken. Dirigente Nikki Kleijsen gaf bij het samenstellen van het programma al heel enthousiast aan dat dit nummers zijn, die passen in de Adventsperiode en ook passen bij het niveau van harmonie Caecilia. Zij legt de lat hoog, maar de muzikanten weten daarin mee te gaan en dus zal het muziekkorps het publiek alleen maar kunnen verrassen.  Dat geldt ook voor het Kleinkoor dat een drietal nummers a capella brengt. Het zijn echte, gevoelige adventsliederen. Het koor brengt een tweetal Engelstalige liederen en het oud Hollandse ‘Ons ghenaeket die morgenster’.
En dan is er het samenspel tussen de harmonie en het Kleinkoor met een drietal liederen. Het is de afsluiting van het Adventsconcert en dat begint met het ‘Mirreweenter’. Passender in deze tijd kan het niet, want het geeft heel treffend de sfeer aan van deze periode voor Kerst en met name in Twente. De tekst is van Toon Borghuis en voorzien van een meer dan gepaste melodie. Niemand anders dan Jan Wilbers tekende voor  deze ontroerende compositie. Maar ook het ‘Christmas Lullaby’ geeft de kerstgedachte prachtig weer en het slot is het bekende ‘Halleluja’ van Leonard Cohen. Het is een zeer gevarieerde finale van dit concert in de sfeervolle tijd voor Kerst.
Het Adventsconcert begint zondag 16 december om 15.00 uur in de R.K.-kerk in Ootmarsum. Vanaf 14.30 uur zijn de deuren geopend en de toegang is gratis.

Bron: In en om Ootmarsum