«

»

aug 30

Concert ‘Onder de Möl van Oude Hengel’ met harmonie Caecilia en Fenne Toenink

Spontane invallen leiden vaak tot mooie evenementen. Een mooi voorbeeld stamt uit hartje zomer op het moment dat Ootmarsum de langste dag vierde bij Gasterij Oatmössche. Tijdens deze haringparty bood voorzitter Hans Jurgen Oortmann van de harmonie Caecilia spontaan een gratis concert aan. Het muziekkorps was één van de doelen van Ootmarsum viert de langste dag en een ander doel was de molen van Oude Hengel. De voorzitter van de Molenstichting, Rob Barenbrug, hoorde van het voorstel en bood spontaan de molen aan als een prachtige locatie. Van het één kwam het ander. De organisatie van Ootmarsum viert de langste dag combineerde deze voorstellen en dus komt er een concert ‘Onder de Möl van Oude Hengel’. En natuurlijk is ook het derde goede doel tijdens de haringparty, het bestuur van het wandelevenement Klaverblad Ootmarsum, aanwezig. Niet het bestuur is het goede doel, maar natuurlijk de avondvierdaagse in Ootmarsum, die een aantal jaren geleden door enkele enthousiastelingen nieuw leven is ingeblazen. Daarnaast zijn bewoners van woonzorgcentrum benaderd en zij zullen zeker aanwezig zijn, evenals de noabers van de molen, die ook een uitnodiging krijgen.

Iets terug kunnen doen
“Als bestuur van ‘Ootmarsum viert de langste’ dag willen we met dit concert iets terugdoen aan de bieders, die de haringparty tot een succes hebben gemaakt. Daarom zijn zij ook van harte welkom,” laat de organisatie weten. Op het repertoire van harmonie Caecilia staat onder meer ‘YMCA’ en ‘Deep Purple’.


Optreden Winnares Twents songfestival

Na 20.00 uur treedt Fenne Toenink op. Zij is de  winnares van  het Twents Songfestival in 2019 en bekend onder andere met het liedje  ‘As ‘t donker wödt’.Verrassend om haar in Ootmarsum te zien en te horen.

Er staat ook nog een verrassing voor  ‘Iemand’ te wachten. De presentatie is in handen van Theo Scholte Lubberink. De avond wordt georganiseerd door “Ootmarsum viert de langste dag”/haringparty!

Een mooie complete avond op woensdag 4 september vanaf 18.45 uur.
Vrije entree, wel een mogelijkheid tot vrije gift. Iedereen is welkom. De organisatie heeft geen idee hoeveel mensen er komen, maar het is verstandig om een eigen stoel mee te nemen.  Een open uitnodiging dus om naar dit bijzondere concert met de harmonie en Fenne Toenink te komen luisteren.
Belangrijk is dat het droog blijft.

Bron: In en om Ootmarsum