«

»

jun 23

Anna Wortelboer slaagt met glans voor haar D-examen

In april was Anna Wortelboer al voor het eerste gedeelte van haar D-examen dwarsfluit  geslaagd. Op 18 juni volgde haar examenconcert in de Protestantse Kerk in Ootmarsum. Daarbij werd ze begeleid door harmonie Caecilia en pianiste Jasmijn oude Grotebevelsborg en speelde haar lerares Joyce Verbeek ook een nummer mee op dwarsfluit.

Het aanwezige publiek genoot enorm van dit concert op hoog niveau. Voorzitter Hans Jurgen Oortmann opende deze avond, waarna de vertrouwde stem van Rob Baars het programma aan elkaar praatte. In het eerste nummer van de harmonie

‘Whispers from beyond’ speelden Anna Wortelboer en Hannah Tijhuis al een prachtige solopartij en de toon van het concert was letterlijk en figuurlijk gezet.

Vervolgens speelde Anna haar examenstuk ‘Rhapsody voor Flute’ samen met haar harmonie. Een beetje  jazzy-achtig stuk, maar ook met wat rustige momenten. In ieder geval een muziekstuk, waarin de examen kandidate haar talenten op dwarsfluit echt kon etaleren. Na een tweetal nummers van de harmonie werd het Andante for Fulte vertolkt door Anna en haar muzieklerares Joyce en begeleid door Jasmijn.  Vervolgens trok jurylid Kristin Nijhuis zich terug met de lerares van Anna Wortelboer om zich te beraden over de uitslag en het cijfer.  Ondertussen was er opnieuw een hoogtepunt tijdens dit concert, want op een hele bijzondere wijze werd de Bohemian Rhapsody van Queen door het klarinetensemble van de harmonie vertolkt.

Daarna kwam het verlossende woord dat Anna geslaagd was met een 7,5 als eindcijfer.  Natuurlijk klonk er het ‘Lang zal ze leven’ en daarmee kwam een einde aan een mooi examenconcert met een stralende Anna Wortelboer als middelpunt.

De prachtige foto’s zijn van Hanneke Spermon

Bron: In en om Ootmarsum