«

»

jul 13

Afscheid slagwerkinstructeur Eric Blom na tuinconcertitem Glazen Huis

Zondag 7 juli heeft de harmonie weer een tuinconcert gegeven dat nog open stond vanuit de veiling van het Glazen Huis Ootmarsum. Monique Sleiderink heeft toen samen met haar buurman Richard ter Braak het hoogste bod uitgebracht en dus werd er een gezellig concert gegeven in de tuin van de familie ter Braak.  Onder goede weersomstandigheden werden er door de harmonie en de slagwerkgroep afzonderlijk, maar ook gezamenlijk een keur aan liedjes ten gehore gebracht. Een erg geslaagd concert, bezocht door familie, vrienden en buren.

De harmonie zal ook in 2019 weer een concert beschikbaar stellen voor de veiling  van het glazen huis en dus werden, bij het afsluitende woord door de voorzitter, de vrienden uit de van Bodelswingstraat uitgedaagd om dit jaar mee te bieden voor zo’n gezellig tuin- of straatconcert.

Afscheid Eric Blom
Bijzonder aan dit optreden was dat het ook het laatste concert was van de slagwerkinstructeur Eric Blom, die na 17 jaar andere en nieuwe uitdagingen aan gaat. Speciaal voor hem werd een lange versie gespeeld van het lied ‘Africa’ van Toto, waarbij hij een belangrijke solo partij op  Xylofoon voor zijn rekening nam.

Na afloop van het concert gingen alle leden naar het Damast, waar vanaf 17 uur een afscheidsreceptie werd gehouden voor Eric; op verzoek van hem was er een groot scherm geregeld, waarop de finale WK Damesvoetbal bekeken kon worden, terwijl men van een hapje  en een drankje kon genieten.

De voorzitter van de slagwerkgroep, Robbert Wijdenes, nam tijdens de pauze van het WK voetbal het woord en zette Eric uitgebreid in het zonnetje en memoreerde vele zaken, die in de afgelopen 17 jaren zijn behaald en uitgevoerd.  Onder leiding van Eric is de drumband uitgegroeid naar een veel breder slagwerkensemble en ze mogen dan ook nu met recht een Slagwerkgroep genoemd worden.

Door uitdagende stukken te spelen is het niveau van de groep ook beduidend gegroeid en beter geworden.  Eric kreeg van zijn Slagwerkgroep enkele geschenken overhandigd.

Daarna mocht Hans Jurgen Oortmann, de voorzitter van de harmonie, nog kort het woord tot Eric richten ( de pauze was al afgelopen); hij bedankte Eric voor de jarenlange samenwerking, de mooie gezamenlijke projecten die orkest en slagwerkgroep in al die jaren hebben uitgevoerd en wenst hem alle goeds voor de toekomst. Ook namens de vereniging werden hem enkele geschenken aangeboden en een grote bos bloemen voor zijn vrouw.

Johan Blokhuis 40 jaar lid
Afgelopen dinsdag werd het muzikale jaar afgesloten met een gezellige BBQ die al voor de 16e keer werd geregeld door Herman Damink en Johan Blokhuis.  Laatstgenoemde werd even apart genomen en door de voorzitter uitgebreid gehuldigd, omdat Johan Blokhuis dit jaar maar liefst 40 jaar lid is van de harmonie.  Na de dwarsfluit te hebben bespeeld is Johan al weer 35 jaar saxofonist. In de 80er jaren is Johan bestuurslid geweest van de muziekschool Ootmarsum en is er ook vanaf het begin van de Hoarnhofbloazers al bij. Vanuit zijn studie heeft de harmonie veelvuldig een beroep op Johan kunnen doen om de verschillende gebouwen waar de harmonie heeft gerepeteerd, akoestisch gezien op orde te krijgen. Met de kennis van Johan werden diverse maatregelen uitgevoerd om er voor te zorgen dat het geluid en vooral de muziek beter tot zijn recht kwam.

Johan kreeg een speldje en een KNMO oorkonde overhandigd voor 40 jaar trouw lidmaatschap en voor zijn vrouw Herma was er een mooie bos bloemen.

Hierna werd de BBQ voortgezet; een karaokeset was geregeld en het viel op dat er onder de muzikanten zeker enkele zangtalenten aanwezig waren, want er werd volop gezongen tot  aan het eind van de avond.

De leden van de harmonie Caecilia hebben nu vakantie.

Volgende week is er nog een bestuursvergadering en is er een gesprek met de beoogde nieuwe slagwerkinstructeur die Eric Blom gaat opvolgen.  Deze zal zich na de zomervakantie bij u voorstellen.

Eind augustus gaat het orkest nog naar Kevelaer om de processies daar muzikaal te begeleiden, waarna begin september de eerste repetities zullen beginnen.

Het eerstvolgende grote concert dat gepland en uitgevoerd zal worden vindt plaats in de sporthal op 28 december en heeft als thema TOP 2000 !   Hiervoor zijn de eerste voorbereidingen al in gang gezet.

Bron: In en om Ootmarsum