«

»

mrt 28

Xylofoon vroegere ‘Verkennersband’ geschonken aan Harmonie Caecilia

Tijdens de repetitie van harmonie Caecilia kwamen Ben Stroot en Jan Hesselink op bezoek met een bijzondere reden. Als oud leden van de vroegere ‘Verkennersband’ hadden ze nog de beschikking over een xylofoon, die ze graag wilden schenken aan het Ootmarsumse muziekkorps.

Jan Hesselink bood het oude, nog in goede staat verkerende instrument aan met de volgende woorden: “Na de Tweede Wereldoorlog kwam het gewone leven weer op gang en dus ook het verenigingsleven. Eén van de snelst groeiende en dus één van de meest bloeiende verenigingen in Ootmarsum waren de Verkenners, nu scouting geheten. Het spel van verkennen nam in Ootmarsum een grote vlucht. Denk aan de bouw van De Blokhut. Buiten het normale spel ontwikkelde zich in onze troep, de troep van hopman Jan Veldboer, de behoefte om muziek te maken.

Dit resulteerde in de oprichting van ‘de Verkennersband’. De eerste leden hiervan waren Dre Bodde (gitaar), Ben Stroot (drums), Ben Veldscholten (mondorgel), Ben Steinmeijer (gitaar), Johan Steinmeijer (xylofoon) en ík, Jan Hesselink (mondharmonica). Er werden diverse optredens verzorgd in en om Ootmarsum. Het openingslied van de band was steevast ‘Johanna. Na enkele jaren leuk gefunctioneerd te hebben ging de band echter ter ziele. De mondharmonica heb ik nog steeds en het ‘Circus Renz’ komt er nog goed uit. Ook de xylofoon bleek nog in goede staat en bij ons ontstond het idee dit instrument aan Caecilia te schenken en daarom zijn Ben Stroot en ondergetekende hier aanwezig. Ben zal nu de xylofoon overhandigen,” besluit Jan Hesselink zijn toespraak.

Dit muziekinstrument werd door voorzitter Hans-Jurgen Oortmann met grote dank aanvaard en hij beloofde de oud Verkenners dat deze xylofoon vast nog wel gebruikt gaat worden bij één van de concerten van harmonie Caecilia.

Bron: In en om Ootmarsum