«

»

dec 04

Tweede Lustrum Slagwerkavond daverend succes

Het tweede lustrum van de slagwerkavond van harmonie Caecilia werd letterlijk en figuurlijk een daverend succes. Vanwege de 10e keer zocht Slagwerkgroep directeur  Robbert Wijdenes contact met de dirigent van drumband RinTinTin van de Losserhof. Johnny Lohuis reageerde zeer positief en zei toe te willen komen, maar niet te laat en ze zouden ook niet de hele avond blijven.  “Uiteraard snappen we dat, want dat heb je met dit soort professionele bands.” De spanning bij Robbert Wijdens was voelbaar vanwege dit tweede lustrum en de live muziek naderhand als extraatje. Na de eerste act was de spanning eraf bij Wijdenes en kreeg Robbert weer wat kleur op de wangen.

Om 19.45 uur stond alles klaar en werden de artiesten van RinTinTin naar binnen begeleid. Schitterende uniformen en allemaal keurig op de rij. Het 1e nummer werd ingezet en direct begon de hele, bomvolle zaal mee te klappen. Bij het 2e nummer moest iedereen al staan en bij het 4e nummer werd door de hele zaal een polonaise van wel 5 minuten gelopen. Tussen de nummers kregen we goede uitleg en een prima presentatie van de directeur van RinTinTin Leo. Hij wisselde het presenteren dan ook op een onderhoudende wijze  af met de  spreekstalmeester Marcel Punt van Caecilia, die alles super aan elkaar heeft gepraat. Wat een spektakel en het was nu nog maar 20.15 uur.


Als tweede groep waren de Pleerstökskes uit Haaksbergen aan de beurt. Een echte slagwerkgroep, die zich met zeer fanatieke spelers richt op show slagwerk muziek en er echt een spektakel van maakt tijdens hun optreden. Met enkele Japanse knalnummers en een paar ritmisch zware stukken was het een optreden van niveau. Soms zag je het gruis uit het betonnen plafond vallen, zoveel decibellen werden er geproduceerd.

In het midden van het programma was het de beurt aan de eigen slagwerkgroep van Caecilia. Omdat het de 10e editie was zijn er door de leden zelf 3 nummers uit de oude doos uitgekozen. Het begon met een technisch moeilijke Schotse mars, daarna volgde het in Ootmarsum al  bekende Back to Bozzio en de laatste was het oeroude Treinritme uit de begin tachtiger jaren.

De laatste 2 nummers waren Fantasy van Earth Wind & Fire en She’s not there van Santana. Deze 2 nummers werden mooi begeleid door enkele vrijwillige leden van het orkest, dus werd de slagwerkgroep begeleid door een blazers sectie. Dit was een groot succes en zeker voor herhaling vatbaar.


Na deze 5 nummers nam Hans Jurgen Oortmann het woord als voorzitter van de vereniging. Er zijn 2 jubilarissen en dat zijn Jarno Brugging en Gert-Jan Mulstege. Beide zijn 25 jaar lid. Jarno werd geprezen voor zijn goede inzet, vele nevenactiviteiten en het in leven houden van de bar. Gert-Jan Mulstege, zelf van mening al 26 jaar lid te zijn, is met een tussenpauze van ca 8 jaar ook 25 jaar lid. Hij is op zijn achtste jaar lid geworden van de drumband en daarmee het jongste meespelende lid ooit binnen het orkest en de drumband. Daarnaast jaren voor de Hoarnhof Bloazers gespeeld en ook mede ontwerper van het nieuwe beleidsplan tot 2023, want dan bestaat Caecilia maar liefst 150 jaar! Hans Jurgen voorzag voor beiden nog wel een toekomstige bestuursfunctie wie weet…

De zaal werd snel weer omgebouwd en toen was het de beurt aan nog een zeer oude traditionele vereniging, de drumband van de voormalige Schutterij uit Enschede. Deze gezellige formatie was al voor de 4e keer aanwezig en zorgen naast het muzikale aspect ook altijd voor een stuk gezelligheid tijdens deze avond. Zij speelden mooie stukken met 3 man op de zware overslag en pauken en verder met trommels en bongo’s. De zeer ervaren groep was dan ook gewend dit soort optredens te geven, want het ging allemaal met het grootste gemak. Technisch goede drummers die samen als groep een hecht geheel vormen.

Het slagwerk gedeelte werd afgesloten door de bevriende slagwerkgroep uit Overdinkel van Crescendo. Door de jaren heen al vele malen aanwezig geweest, maar ook Caecilia is al enkele keren bij deze gezellige vereniging in Overdinkel geweest. Eén ding hebben ze gemeen: dezelfde dirigent Eric Blom.

Deze gezelligheidsclub straalt dit ook echt uit op de bühne, want ze lachen, het swingt, het joelt, geweldig. Ze spelen diverse nummers van diverse genres en het valt vooral op dat ze meerdere nummers spelen waarin een drumstel een grote rol speelt. Zij maakten deze toch al spectaculaire avond tot opnieuw een hoogtepunt en de hele zaal was in extase.


Eigenlijk zou er een finale plaatsvinden, maar door de wat uitgelopen show van RinTinTin werd besloten deze over te slaan. Martin Ankoné, volkszanger uit Oldenzaal, maar ook al een halve Siepel bouwde zijn installatie op en kort daarna kwamen vele bekende smartlappen en schlagers uit de speakers. Hij heeft look, maar zeker ook de stem, want het duurde niet lang of de hele zaal zong mee nummers van Hazes en Frans Duijts. Het bleef gezellig en na een zeer professioneel opgezette loterij ging het dak er echt af. Er kwamen zelfs nog gasten terug van een bruiloft om het einde van deze avond nog mee te maken.

Directeur Robbert Wijdenes was helemaal ontladen en zeer in zijn nopjes over hoe de 10e editie was verlopen. Vooral ook door de inzet van de vele vrijwilligers binnen de vereniging en daarbuiten, die hielpen met munten verkoop, de bar, de hapjes etc.  Iedereen proostte nog 1 keer met hem en de jubilarissen deden de laatste ronde in voor alle nog aanwezigen. Er komt zeker een 11e editie en wederom zal Robbert de organisatie op zich nemen!

Bron: In en om Ootmarsum