«

»

okt 26

Tweede leven voor traditionele harmoniepakken Caecilia

Twee jaar geleden heeft harmonie Caecilia afscheid genomen van het traditionele harmoniepak. Het muziekkorps wilde een wat modernere uitstraling en dus werd het oude pak ingeruild voor een nieuwe outfit.
Deze pakken zijn een tijdlang blijven hangen en na de laatste ledenvergadering is besloten om te kijken of Caecilia een andere harmonie in het buitenland daarmee een plezier kon doen.

De Ootmarsumse  harmoniepakken naar Roemenië
Voorzitter Hans Jurgen Oortmann doet al een jaar of tien zaken in onder meer Roemenië. Hij heeft aan zijn importeur in de Roemeense hoofdstad Boekarest gevraagd of deze een muziekvereniging in de buurt kende, die interesse had in deze Caecilia pakken. De mail ging ’s morgens richting Boekarest en in de middag kwam er al een antwoord op deze vraag. “Met hulp van een manager, die verbonden is aan de Komische Opera voor Kinderen in Boekarest heb ik een Roemeense brassband gevonden uit de plaats Ozun dat vlakbij de Roemeense hoofdstad ligt. Het is een 50 jaar oude Brassband, die de kostuums zeker kunnen gebruiken en dat heeft ook met hun financiële situatie te maken,” laat de Roemeense importeur aan Hans Jurgen Oortmann weten.

Van het één kwam het ander en de pakken zijn naar Ozun opgestuurd waar ze met veel blijdschap werden ontvangen. Dat mag wel blijken uit de foto’s, die vanuit Roemenië naar Ootmarsum werden gestuurd, waarop te zien is dat deze oude pakken van harmonie Caecilia aan een nieuw leven zijn begonnen en dat de brassband hiermee een prachtige uitstraling heeft en vol trots optreedt in een voor hen nieuwe outfit  in een muziekkoepel in Ozun.
 

Bron: In en om Ootmarsum