«

»

apr 09

Prachtig!

In een volle R.-K. kerk kon het talrijke publiek genieten van een prachtig passieconcert dat gegeven werd door harmonie Caecilia en het themakoor Ootmarsum-De Lutte.

Een belangrijke rol was er ook voor Jan Riesewijk, die het programma aan elkaar praatte aan de hand van teksten uit de Twentse bijbel, gedichten en verhaalde over de Twentse Paasgebruiken. Teksten, die naadloos pasten bij de muziek.
Het koor en de harmonie begonnen met een medley uit de bekende musical Jesus Christ Superstar. De eerste klanten van de harmonie stonden als een huis en kwamen direct bij de mensen binnen.

Maar ook het koor onder leiding van Christo Guenov maakte veel indruk. Het was een bijzonder gevarieerd programma, waar het passieverhaal als een rode draad door heen liep. Koor en harmonie wisselden elkaar af, maar ook gezamenlijk brachten ze luisterrijke en mooie nummers. Zeker met de muziekstukken samen met het themakoor speelde de harmonie zeer gedisciplineerd, zodat de koorleden goed te horen waren. Naarmate het concert vorderde werkte men echt toe naar een finale.

‘You raise me up’ is niet alleen een passend nummer in deze passietijd, maar is ook een muziekstuk dat de harten kan raken. Het slotstuk was het ‘Hallelujah’ van Händel en een betere compositie had men niet uit kunnen kiezen. Het was het meest geschikte slotnummer dat dit prachtige concert afsloot.
Na afloop waren de reacties lovend en ook Caecilia dirigente Nikki Kleijsen reageerde later op de avond met een app vol complimenten voor de deelnemende musici: “ Wauw! Prachtig concert neergezet. Trots op de prestatie, die we samen met het koor hebben geleverd.”

Bron: In en om Ootmarsum

Foto’s Hanneke Spermon JCPhotoStyling