«

»

jul 05

Muziek Harmonie Caecilia boeit op de Markt en in de tuin van Theo

Twee concerten in twee dagen daar draait harmonie Caecilia de hand niet voor om. Afgelopen zondag was er het inhaalconcert dat eigenlijk op Koningsdag had moeten plaatsvinden, maar door het frisse weer niet door kon gaan. Op de Markt was het op deze 2e juli heel wat aangenamer en dus genoot iedereen van de muziek onder een stralend zonnetje. Dat genieten was er ook in de tuin bij Theo Oude Avenhuis en Irma Eissink. Het veilingitem van het Glazen Huis Ootmarsum werd daar verzilverd, want muziekliefhebber Theo bood het hoogste op de inbreng van de harmonie om een tuinconcert te geven. Onder heerlijke omstandigheden zorgde het muziekkorps voor een knap staaltje muziek.
Koningsconcert harmonie (2)
Op de Markt
Het concert op de Markt kende nog wel een Koninklijk tintje, want een aantal gedecoreerden bevonden zich onder het publiek.  Het Wilhelmus bleef niet uit en werd massaal meegezongen door het vele publiek.  Rob Baars praatte het programma weer vakkundig aan elkaar en tijdens het concert werden er door voorzitter Hans Jurgen Oortmann zeven diploma’s uitgereikt. Bij de muziekschool Da Capo  volgden ze lessen, die ze met een examen afsloten. En met goed gevolg, waarbij Hannah Tijhuis een eervolle vermelding kreeg, want zij slaagde cum laude voor het examen Hobo A. Maar ook de andere zes aspirant muzikanten kregen de complimenten van de harmonie voorzitter. Hanna Loman slaagde voor blokfluit A, Anouk Keupink voor blokfluit B, Walter en Heleen Buyvoets Klarinet A, Lieke Arends en Meike ten Oever ook Klarinet A. De harmonie en de slagwerkgroep zorgden na dit intermezzo voor een vrolijk stukje muziek met prachtige nummers van onder meer Queen, Grease en Deep Purple.

Response code is 400

In de tuin
Glazen Huis Ootmarsum, een evenement dat niemand meer wil missen in de Siepelstad. Vorig jaar met onder meer de harmonie Caecilia als één van de goede doelen. Dus bracht het muziekkorps een veilingitem in: Een heus tuinconcert. Dat klonk Theo Oude Avenhuis als muziek in de oren en dus bood hij voor dit item het hoogste bedrag en op deze mooie dinsdagavond werd dit veilingstuk verzilverd. Theo en Irma stelden hun tuin beschikbaar, Bennie Stoeten gaf direct al aan een vaatje bier te bekostigen en buurman en buurvrouw Arjan Smelt en Karin Bekker van café de Mors zorgden voor een tapje, de praattafels en voor een lekkere snack. Theo en Irma zorgden voor de uitnodigingen voor dit tuinconcert en dus waren alle ingrediënten aanwezig om er een gezellige, Ootmarsumse avond van te maken.  Dat is het dan ook geworden. Theo Oude Avenhuis heette iedereen van harte welkom en vertelde over zijn liefde voor marsen in de muziek. Als klein jochie stond hij in Geesteren langs de kant van de straat toen het muziekkorps voorbij marcheerde. Natuurlijk speelden ze een mars en vanaf dat moment was Theo verkocht. Dat neemt niet weg dat hij van vele soorten muziek houdt en deze avond zichtbaar genoot van het tuinconcert van harmonie Caecilia, die een gevarieerd programma bracht.  Ook nu was Rob Baars de verbindende factor tussen de diverse nummers. Ook hij haalde een jeugdherinnering terug toen hij aan de Radboudstraat stond en de harmonie voorbij zag komen. Het blazende gedeelte met witte petten en de drumband met witte bontmutsen en Jan Tenniglo met iets onder zijn neus wat op een snor leek. Hiermee was de toon gezet voor deze sfeervolle avond. De harmonie vertolkte op knappe wijze nummers van Queen en Grease, terwijl de slagwerkgroep veel indruk maakte met nummers vol ritme, die op gedisciplineerde wijze werden vertolkt. Aan het einde van het concert klonk nog eens het ‘Smoke on the river’ van Deep Purple met dat bekende beginakkoord. De tuingasten genoten en na afloop was er veel waardering voor de harmonie. Voor Theo Oude Avenhuis alle reden om de harmonie een tegenprestatie aan te bieden. Volgende week is de laatste repetitieavond en dat wordt dit keer een muzikale barbecue, want Theo en dochter Sillah zorgen voor de muzikale omlijsting. Dus opnieuw een gezellige Ootmarsumse avond.
Aan het einde van dit verslag mogen we twee belangrijke mensen niet vergeten.  De prima dirigenten van het muziekkorps en de slagwerkgroep, niet uit Ootmarsum,  maar veel hulde aan Nikki Kleijsen en Eric Blom.

Response code is 400