«

»

apr 28

Koningsdag in Ootmarsum een knus en sociaal evenement met een zonnig karakter

Wat een zonnetje allemaal wel niet kan doen. Die oranje bol kwam vandaag goed van pas, want het was op deze Koningsdag in Ootmarsum gezellig druk.
Koningsconcert Harmonie Caecilia 2018 (68)
Op het moment dat Harmonie Caecilia met haar Koningsconcert begon waren nagenoeg alle stoelen op het Marktterras bezet. En ’s middags bij de Koningsspelen was het zelfs opvallend druk en stonden er zelfs rijen voor de suikerspin en het schminken.  Niemand, die er echter over klaagde, want het was knus, sociaal en gezellig met een zonnig karakter.
Koningsconcert Harmonie Caecilia 2018 (13)
’s Morgens op de Markt was er een plek gereserveerd voor de vijf gedecoreerden en op deze wijze konden vele inwoners van Ootmarsum en andere belangstellenden de geridderden een hand geven. Harmonie Caecilia, nog nauwelijks bekomen van een prachtig concert ter ere van de 80-jarige Ton Schulten, trok op deze Koningsdag eerst langs woonzorgcentrum Franciscus. De stemming zat er goed in met oranje versierde bewoners, die genoten van de nummers van het muziekkorps. Op de Markt begon het concert met het jeugdorkest dat een aantal nummers speelde.
Koningsconcert Harmonie Caecilia 2018 (29)
De uitvoering van de harmonie werd weer vakkundig aan elkaar gepraat door Rob Baars, terwijl Nikki Kleissen ‘op de bok’ stond.
Koningsconcert Harmonie Caecilia 2018 (19)
De nog jonge dirigente bewijst met ieder optreden over uitstekende dirigeer kwaliteiten te beschikken en zorgt er ook voor dat Harmonie Caecilia de laatste jaren gegroeid is in niveau en het lef hebben om andere stukken te spelen dan de gebruikelijke marsen. Dat bewees het verjaardagsconcert voor Ton Schulten, maar zeker ook weer het Koningsconcert op de Markt. Veel indruk maakte ook de slagwerkgroep onder leiding van Erik Blom.
Koningsconcert Harmonie Caecilia 2018 (70)
Ook bij deze slagwerkers straalt het vertrouwen er van af en is het niveau nog steeds groeiende. Er wordt onder het publiek met veel waardering gesproken over ‘onze harmonie’  en dat is een goed teken. Voorzitter Hans Jurgen Oortmann blikte in zijn openingswoord nog even terug op het succesvolle concert en bedankte alle betrokkenen. Speciaal welkom was er voor de inwoners, die een lintje uitgereikt hadden gekregen, erelid Joop Heesink en beschermheer Ton Schulten. Gezamenlijk werd het Wilhelmus gespeeld, waarna het concert verder ging en geen moment verveelde.

Bron: In en om Ootmarsum

Response code is 400