«

»

okt 26

Afscheidsconcert voor dirigent Jan Geuke

Dirigent Jan Geuke neemt afscheid van Harmonie Caecilia. Dat gebeurt met een sfeervol concert in de Rooms Katholieke Kerk Simon en Judas. Voor de laatste keer staat het orkest dan onder leiding van Jan Geuke. Hij bouwde 19 jaar lang aan het muziekkorps en leidde de harmonie naar tal van mooie en goede concerten. Geuke werd een vertrouwd gezicht in Ootmarsum en beleefde een prachtige periode bij Harmonie Caecilia met ongetwijfeld het concert ter gelegenheid van het 140-jarig bestaan als één van de hoogtepunten.

Het afscheidsconcert van Jan Geuke belooft ook iets heel bijzonders te worden. Niemand minder dan Ido Jan Stalman komt naar Ootmarsum. Hij is een trompettist met wereldfaam. Wat Christiano Ronaldo en Lionel Messi betekenen in de voetbalwereld, dat geldt voor Ido Jan Stalman in de wereld van de trompettisten. Ido Jan Stalman studeerde Cum Laude af aan het Conservatorium in Groningen bij Auke van der Merk. Hierna volgde hij lessen bij Pierre Thibaud in Parijs en bij Peter Masseurs, solo-trompettist van het Koninklijk Concertgebouworkest. Ook volgde hij masterclasses bij Eric Aubier en Hakan Hardenberger. Hij nam deel aan het ARD-Wettbewerk en het Concours de Genève. In 1992 won hij de eerste prijs van de Solo Performance Competition van het International Trumpet Guild. Sinds datzelfde jaar is hij eerste trompettist bij het Nederlands Symfonieorkest, waarmee hij solistisch optrad in concerten van Haydn, Arutiunian, Vivaldi, Vainberg, Hummel, Sjostakovitsj en Jolivet. Tevens is Ido Jan meerdere malen als 1e trompettist opgetreden bij het Koninklijk Concertgebouworkest, het Rotterdams Philharmonisch Orkest en het Radio Philharmonisch Orkest. Een topper dus, die het afscheidsconcert van Jan Geuke extra luister bij zal zetten.

Er zijn echter meer musici, die hun medewerking aan dit concert geven. De dirigent van de drumband van harmonie Caecilia, Eric Blom, is als solist te horen op de pauken. Jasmijn Oude Grote Bevelsborg speelt tijdens het concert op de piano.
Het afscheidsconcert van Jan Geuke vindt plaats op zondag 16 november in de RK kerk en begint om 14.30 uur.

Flyer-Programma-Kerkconcert Flyer-Programma-Kerkconcert2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: InenOmOotmarsum